Nice to meet you...
 
Hi, ik ben Renata Loos. Als mama van 2 kleine kinderen en vanuit een passie voor mooie dingen, stijlvol wonen en creatief bezig zijn groeide het idee om een eigen conceptstore te runnen. Na carrières in de psychiatrische zorg en het onderwijs zette ik de stap. Met Jools creëerde ik een stenen winkel waar je even kan wegdromen en jezelf mag verwennen met een zorgvuldig uitgezocht gamma aan spullen waar ik blij van word.

Hopelijk kan ik ook jou inspireren!

Follow Me:

Lazy sundaymornings - Jools
2377
post-template-default,single,single-post,postid-2377,single-format-standard,qode-social-login-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.5,side_area_slide_with_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Lazy sundaymornings

Op een zonnige winterochtend wakker worden met de geur van versgebakken brood. Het grote voordeel is dat je niet de deur uit moet voor een tripje naar de bakker en zalig je ochtend in pyjama kunt doorbrengen. Met dit makkelijke recept overtref je elke bakker. Mooi gepresenteerd op onze collectie houten snijplanken die naast hun decoratieve eigenschap op zondagochtend ook erg functioneel zijn. Schuif je voetjes vervolgens onder een mooi gedekte tafel. Het oog wil nl. ook wat. Onze collecties van Bloomingville, House Doctor, Pascale Naessens en Sergio Herman kun je perfect met elkaar mixen en matchen tot een stijlvol geheel. En laat die zondagochtend vooral duren tot een stuk in de namiddag. Hoe zalig is dat! Doe wel de avond ervoor de voorbereidingen alvast zodat je nog een uurtje extra in bed kunt blijven liggen.

200g bloem voor wit brood – 100g roggevolkorenbloem – 200g vijfgranenbloem – 1el sesamzaadjes – 1 el maanzaadjes – 1 ellijnzaadjes – 15g verse gist – 1el vloeibare honing – 1 el olijfolie – 300 ml water – 1 kl zout

To do op zaterdagavond
Meng de bloem en het zout. Verkruimel de gist in een kommetje met 3 el lauw water. Roer tot de gist is opgelost en laat 15 minuten gisten. Giet het gist op de bloem, doe er de honing en de olijfolie bij en beetje bij beetje de rest van het water. Kneed tot een soepel deeg dat niet plakt. Maak er een bal van, leg die in een met bloem bestoven kom en dek af met een vochtige doek. Laat 3 uur rijzen tot het dubbele volume. Leg het deeg op een werkvlak met bloem en vorm tot een plat vierkant. Sla de vier hoeken krachtig naar het midden, en herhaal dit. Doe er telkens zaadjes bij. Vorm een ovaal brood, bestuif het met bloem en leg het op bakpapier op een bakplaat. Dek af en laat 1 uur rijzen.

Easypeasy op zondagochtend
Haal het brood mét het papier van de bakplaat. Zet de bakplaat in het midden van de oven en verwarm die 20 minuten voor op 250° C. Zet een schaaltje water op de bodem van de oven. Maak drie insnedes in het brood. Leg het met het bakpapier op de hete bakplaat in de oven. Zet die op 230° C en bak het brood 35 minuten. Laat afkoelen op een rooster. Smullen maar!